Fågelskådning

Fåglar är vackra och är en viktig del av naturen. Följ med oss ut
och upplev intressanta fåglar i vår omgivning.

Fågelskådning

Kan fågelskådning vara något för dej?
Vi som skådar fåglar gör det på många olika nivåer. Allt från att titta på fåglarna som besöker fågelmatningen utanför fönstret, till att söka fåglar ute i vår omgivning och ibland resa lite längre exempelvis till fågelmeckat Öland på våren eller hösten, när flyttfåglarna koncentreras till ön. Du behöver inte vara speciellt kunnig för att njuta av fåglarna och naturen utan du lär dig efter hand, speciellt om du följer med andra skådare ut.

Utveckla fågelkunskaper

Vill man utveckla sina fågelkunskaper har vi många intressanta fågellokaler runt Varberg man kan besöka. Både i skog, vid sjöar och hav samt andra biotoper vilket ger olika fågelarter och upplevelser.

Det är kul och intressant att kika på fåglar och efterhand också lära sig deras läten och beteende. Inte minst är det en mycket social aktivitet då man ofta tar sig ut i naturen med vänner och/eller fågelkunniga personer.

Fågellokaler

Här nedan hittar du ett antal skådarguider i pdf-format. Klicka på bilden för att ladda ner hela guiden.

Getterön fågellokal

Skådarguide till Varbergs fågellokaler

Karta över Varbergs fågellokaler

Hallands fågellokaler

Folder over Getterön in english

Places to do Birdwatching in Halland (English)

Getteröns fågelstation

Getteröns fågelstation bedriver ringmärkning och studier av fåglar i Varbergs kommun. Regelbunden ringmärkning sker vid Getterön augusti till oktober och under den tiden ger vi gärna guidningar där det ges information kring ringmärkning och fågelforskning.