HEM
HEM Blogg Program VOF-info Fågelstationen VOF-huset Tärnorna Gärdsmygarna Fågellokaler Länkar Dagens obsar i Halland
 
  VOF:s program 2017 Föreläsningar och kulturprogram sker i samarbete med Studiefrämjandet  
 
Aktivitet: Ledare:
Söndag 19 november 09:00 - Veselången

Utmed Viskan mellan Halland och Västergötland breder Veselångens flacka mader ut sig. Här är fågellivet rikt med både sträckande och rastande fåglar. Höst och vinter dominerar gässen och sångsvanarna men det är också goda chanser att få se örn. Samling vid naturum Getteröns parkering vid Getterövägen. Medtag fika.
Kontakt Kjell Andersson 076-677 86 82

Onsdag 22 november 17.00 – 18.30 Föreläsning på naturum Getterön
Havets natur i Varbergs kommun.


Följ med under havsytan? Bo Gustafsson, marinbiolog på Länsstyrelsen i Halland, berättar om naturen på bottnarna utanför Varbergs kust. I samarbete med Naturskyddsföreningen, naturum Getterön och Studiefrämjandet.
Kontakt Anders Olsson 0730-29 43 39

Onsdag 6 december 18.00 - Föreläsning på naturum Getterön

Pippi på pråliga pippi - Om fåglars färger och färgsignaler
Staffan Andersson är evolutionsbiolog och beteendeekolog vid Göteborgs Universitet, och studerar färg och färgkommunikation hos fåglar. Med exempel från sin egen och andras forskning ger han en introduktion till fåglarnas rika färgvärld, med bland annat ultraviolett färgseende, och de strukturer och pigment som ger upphov till fjäderdräkter av alla regnbågens färger. Den egna forskningen handlar främst om variation och evolution av praktdräkter och hos en grupp Afrikanska vävarefåglar, så det blir en hel del bilder och skrönor från resor och fältarbete kors och tvärs i Afrika.
Kafféet håller öppet under en timma innan föreläsningen.
I samarbete med naturum Getterön.

Utställningstips på naturum Getterön, fr o m 8 december

Nattens tysta vingslag En fotoutställning om ugglor av Per Leijonström. Vår natur gör oss, som noga betraktar den, ständigt häpen. Nya upptäckter ger nya gåtor och ännu mer förundran. Per Leijström är naturfotograf och som sådan speglar han sina naturupplevelser i olika bildprojekt. ”Nattens tysta vingslag” handlar om de 10-tal ugglearter som finns i vår svenska natur.
Utställningen pågår fram t o m 28 februari 2018. Fri entré.

Varbergs Ornitologiska Förening | info@vof.nu