HEM
HEM Program VOF-info Fågelstationen VOF-huset Tärnorna Gärdsmygarna Fågellokaler Länkar Dagens obsar i Halland
 
  VOF:s program 2020 Föreläsningar och kulturprogram sker i samarbete med Studiefrämjandet  
 
Aktivitet: Ledare:
Lördag 25 januari kl 08.00 – Rovfåglar

Idag besöker vi Hallands inland och hoppas på en hel del rovfåglar. Med lite tur också kungsörn. Vid olämpligt väder för rovfåglar skådar vi på annan plats.
Obligatorisk anmälan senast den 22 januari. Helst via sms eller mail, för blir vi många så väljer vi kanske att åka minibuss. Med minibuss får vi möjlighet att stanna till på fler ställen.
Fika, varma kläder och lämpliga kängor!
Kontakt Simon Lindqvist 070-975 74 10 simon_lindqvist_vbg@hotmail.com

Söndag 26 januari kl 13.00-14.00 – naturum Getterön

Föreläsning - Etiopiens vackra natur
Christer Andersson har utforskat Etiopien. Nu visar han bilder på landets varierade och vackra natur. Här hittar man höga bergstoppar på över 4 000 meter, häftiga fågelarter och många av de traditionella afrikanska djuren såsom hyenor, vårtsvin och antiloper. Kom och lär dig mer om landet som blivit en populär naturresedestination.
Ingen föranmälan. Fri entré. I samarbete med naturum Getterön.

Söndag 23 februari kl 08.30 Övervintrande piplärkor utmed kusten

Varje år övervintrar ett antal piplärkor utmed vår kust men artbestämningen kan vara nog så knepig. Tillsammans med Reino Andersson försöker vi få grepp om de tre arter vi hoppas få se på vår tur; skärpiplärka, ängspiplärka och vattenpiplärka. Ta med lite fika och kläder efter väder så blir det en härlig utedag.
Samling vid naturums parkering vid Getterövägen kl 08.30 för samåkning.
Kontakt Per Ola Svensson 070-638 63 50

Lördag 29 februari kl 20.00 Ugglekväll

Vi åker ut för att lyssna på kattugglornas hoande och hoppas på bra förutsättningar. Det goda bokollonåret 2019 kan innebära att många ugglor går till häckning då deras föda smågnagarna gynnas av den goda tillgången på bokollon. Obligatorisk anmälan till Per Ola Svensson på telefon 070-638 63 50 (sms går bra) senast den 26 februari. Blir det dåligt väder (blåsigt eller regn) så ställer vi in.
Samlingsplats meddelas efter anmälan. Ta med fika.

Söndag 15 mars kl 14.00 Årsmöte med smak av Kanada

Dags för årets viktigaste möte: föreningens årsmöte. Aktuella handlingar finns på vår hemsida. Efter årsmötet får vi chansen att se vad en fågelskådare kan uppleva på andra sidan Atlanten då Torbjörn Vik visar bilder från sin resa till Kanada med dess spännande natur och djurvärld.
Vi träffas i VOF-huset och föreningen bjuder på fika.

Lördag den 21 mars kl 04.00 Skogsfågelmorgon

Morgonpigg? Då är detta en utflykt för dig. Vi ger oss ut i lämpliga områden för att se vilka skogsfåglar vi kan hitta i inlandet. Vill man höra orre och kanske sparvuggla är det den tidiga morgonen som gäller. Obligatorisk anmälan senast den 18 mars då vi kan behöva ställa in med kort varsel om det blir dåligt väder (blåsigt eller regn) till Per Ola Svensson på telefon 070-638 63 50. Varma kläder och rejäl matsäck anbefalles!
Samling vid naturums parkering vid Getterövägen för samåkning kl 04.00

Torsdag 16 april mellan kl 15.00 – 20.00 VOF – huset

Vi ägnar oss åt VOF – huset, som behöver vår omvårdnad. Kerstin gör en lång lista på allt som ska ses över och göras i, på och runt huset. Det finns alltid något som du kan hjälpa till med. Kom när du kan, någon gång mellan kl 15.00 och 20.00.
Kontakt Kerstin Gabre 070-533 68 32

Söndag 19 april kl 08.30 Svarthakade buskskvättor

Vi fortsätter att följa de svarthakade buskskvättornas framgångar i vår kommun. Tillsammans med Reino Andersson kollar vi om fåglarna är tillbaka i tidigare revir där Väröhalvön har varit särskilt populär.
Samling vid naturums parkering vid Getterövägen kl 08.30 för samåkning.
Kontakt Per Ola Svensson 070-638 63 50

Söndag 10 maj Himleådagen

Idag arrangeras för första gången Himleåns Vattenråd tillsammans med ett flertal föreningar Himleådagen med olika aktiviteter i Himleåns avrinningsområde. Vi i VOF finns med vid Gässlösa och Hammers kulle. Håll utkik efter mer information om arrangemanget fram över här på vår hemsida och i media.
Kontakt Per Ola Svensson 070-638 63 50

Varbergs Ornitologiska Förening | info@vof.nu