HEM
HEM Program VOF-info Fågelstationen VOF-huset Tärnorna Gärdsmygarna Fågellokaler Länkar Dagens obsar i Halland
 
Gärdsmygarna - Vår barn- och ungdomssektion    PROGRAM 2018
Den nya generationen fågelskådare! Det är vi unga som är morgondagens fågelskådare och ornitologer. Vi tycker att det är viktigt att börja med fågelskådning i tidig ålder. Därför har vi dragit igång Gärdsmygarna, en grupp för natur- och fågelintresserade barn och ungdomar, som bor i Varberg med omnejd.

Föräldrafritt! Vi tycker att det är kul att skåda tillsammans med jämnåriga. Det är också spännande att vara ute i naturen utan vuxna människor. Därför ser vi till, att det enbart är barn och ungdomar i gruppen, 7-20 år, när vi är ute i fält. Föräldrar är självklart välkomna, men då endast för vara med i början och i slutet av en dag, kanske för att hämta och lämna barnen eller få mer information om vad vi gör ute i fält.

Gillar du fåglar? Det gör vi! Vi ger oss ut i naturen och tittar på fåglar, men vi kollar självklart även på andra djur, när vi ser dem. Alla barn och ungdomar är välkomna och det behövs ingen som helst förkunskap för att delta. I vår grupp är vi alla jämlika!

Häng med oss ut! Om du har kikare och fågelbok, så stoppa ner dem i ryggsäcken. Annars får du använda våra kikare. Man blir hungrig i naturen, mycket mer än man kan ana. Så tag med varm dryck och några mackor för fikapausen. För oss finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Klä dig varmt och ha bra på fötterna. Ta alltid med regnkläder och stoppa en varm extratröja i ryggsäcken! Och kom ihåg sittunderlaget.

Kontakta oss! Idag är vi två ledare för Gärdsmygarna:

Harald Ris
harald.ris@gmail.com
Mobil:070-844 36 30

Pontus Dejenfelt
pd.lightfencer321@gmail.com
Mobil:070-325 08 87

OBS: Intresseanmälan för varje exkursion görs till Pontus via mail eller sms.

Vid dåligt väder eller sjukdom kan utflykter komma att ställas in.


Artlista från senaste träffen
  

INSTÄLLD Lör 12/5 – Sång i skogen. Kl 8-12
Vi gör ett besök i skogarna innanför Varberg, bl a Gässlösa och Åkulla bokskogar. Här försöker vi urskilja med både hörsel och syn fåglar som sångare, flugsnappare och hackspettar. Ha med fika och lämpliga skor. Samling vid VOF-huset.

Sön 10/6 – Lommar på sjön. Kl 8-12
Vi inleder sommaren med lom-spaning vid ett antal insjöar i Varbergs kommun (Valasjön, södra Fävren och Stackenäs). Dessa mytiska fåglar kanske kan ge oss den ultimata skogskänslan. Vi grillar på lämplig plats i fält och njuter av sommarens ankomst. Samling vid VOF-huset.


(till nedanstående aktiviteter kommer mer info)

Juli – Hallands väderö. Heldag

Augusti – Sensommarhäng på Getterön.

Vi spanar av reservatet, grillar och har fågelquiz.

September – Falsterbo bird show. Heldag
Upprepning av succén från förra året.

Oktober – På med vadarbyxorna. Kl 9-12
Vi befinner oss i vadartider, så vi spanar av stränder vid t ex Morups tånge, Galtabäck och avslutningsvis Getterön. Samling vid VOF-huset.

November – Rovfåglar i Falkenberg. Kl 9-12
Vi besöker grannkommunen söderut och spanar efter rovisar. Rammsjö mosse och modellflygfältet är förslag på lokaler för dagen. Samling vid VOF-huset.

December – Det gångna fågelåret. Kvällstid.
Inomhusträff där vi går igenom vad vi har gjort under 2018. Vi kollar bildspel, har en fågelquiz och pratar förväntningar inför nästa år. Det bjuds på enklare förtäring (macka + fika). Plats: VOF-huset.

Varbergs Ornitologiska Förening | info@vof.nu