HEM
HEM Blogg Program VOF-info Fågelstationen VOF-huset Tärnorna Gärdsmygarna Fågellokaler Länkar Dagens obsar i Halland
 
Gärdsmygarna - Vår barn- och ungdomssektion    Program
Gärdsmygarna - den nya generationen fågelskådare! Det är vi unga, som är morgondagens fågelskådare och ornitologer. Vi tycker att det är viktigt att börja med fågelskådning i tidig ålder. Därför har vi dragit igång Gärdsmygarna, en grupp för natur- och fågelintresserade barn och ungdomar, som bor i Varberg med omnejd.

OBS: Inga vuxna i Gärdsmygarna! Vi tycker att det är kul att skåda tillsammans med jämnåriga. Det är också spännande att vara ute i naturen utan vuxna människor. Därför ser vi till, att det enbart är barn och ungdomar i gruppen, 7-20 år, när vi är ute i fält. Föräldrar är självklart välkomna, men då endast för vara med i början och i slutet av en dag, kanske för att hämta och lämna barnen eller få mer information om vad vi gör ute i fält.

Vår uppgift är att leta efter fåglar! Vi ger oss ut i naturen och tittar på fåglar, men vi kollar självklart även på andra djur, när vi ser dem. Alla barn och ungdomar är välkomna och det behövs ingen som helst förkunskap för att delta. I vår grupp är vi alla jämlika!

Häng med oss ut! Om du har kikare och fågelbok, så stoppa ner dem i ryggsäcken. Annars får du använda våra kikare. Man blir hungrig i naturen, mycket mer än man kan ana. Så tag med varm dryck och några mackor för fikapausen. För oss finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Klä dig varmt och ha bra på fötterna. Ta alltid med regnkläder och stoppa en varm extratröja i ryggsäcken! Och kom ihåg sittunderlaget.

Kontakta oss ledare! Idag är vi två ledare för Gärdsmygarna:

Harald Ris
harald.ris@gmail.com
Mobil:070-844 36 30

Pontus Dejenfelt
pd.lightfencer321@gmail.com
Mobil:070-325 08 87

OBS: Intresseanmälan för varje exkursion görs till Pontus via mail eller sms.Artlista från senaste träffen
  

Hösten 2017

Vadarexkursion, lör 19/8
Vi besöker Lerjan, Galtabäck och Utteros som ligger nära till varandra, knappt en mil söder om Varberg. Stora mängder vadare kan ses så här års vid dessa strand- och våtmarker, plus andra sträckande fåglar. Tid: 8-10. Samåkning från naturum Getteröns parkering kl 7:45.

Falsterbo Bird show, lör 2/9
Vi besöker en av Sveriges största naturmässor nere i Skåne, vid underbara Falsterbo. Här kan vad som helst hända; bra chans på rovfåglar, vadare och tättingar, men ni får också träffa många andra skådare, gå på utställningar, föreläsningar m m. Heldagsutflykt. Samåkning från naturum Getteröns parkering 07:00 i minibuss. OBS: anmälan krävs då denna behöver bokas för x antal deltagare.

Rovfåglar, lör 23/9
Vi fokuserar på rovisar under denna exkursion som går till Grimetonslätten strax utanför Varberg. Tid: 10-12. Samåkning 9:45 från naturums parkering.

Euro Birdwatch Day, lör 7/10
Vi kör en enklare exkursion på Getterön där vi föslagsvis cyklar till fåglarna. Mycket flyttfågel fortfarande i rörelse, kan därför bli kul att se vad som finns då. Tid: 8-10. Samling kl 7:45 vid naturums parkering.

Vintertiden är här, lör 28/10
Vi besöker Rödskär och Träslövsläge hamn strax söder om Varberg centrum. Här letar vi efter tättingar, måsfåglar, de sista rastande flyttfåglarna och vad mer vi finner. Tid: 14-16. Samling för samåkning kl 13:45 vid naturums parkering.
----------------------------------
OBS: Vid dåligt väder eller sjukdom kan utflykter komma att ställas in.
Varbergs Ornitologiska Förening | info@vof.nu